Ангелите на  – жените с идеални пропорции и красиви барби

...
Ангелите на  – жените с идеални пропорции и красиви барби
Коментари Харесай

Victoria's Secret разменя ангелите си със седем успешни жени

Ангелите на  – дамите с идеални пропорции и красиви барби лица са в предишното. Популярните звезди, които идват на тяхно място, са от сферата на шоубизнеса и спорта с външен тип, който е по-близък до представите за средностатистическата западна дами.

7 известни съумели дами – актрисата фотографката и публицист Аманда де Каденет, професионалната футболната звезда Меган Рапино, скиорката Айлин Гу и моделите Адут Акеч и Валентина Сампайо, както и plus size моделът Палома Елсесърт – от Victoria's Secret към този момент избират да залагат на многообразието и естествеността.

Дълго време се говореше интензивно за " края " на марката, само че тя е подготвена на забележителна смяна, с цел да се приспособява по отношение на новите действителности в стилната промишленост. От марката се заемат със задачата да създадат най-екстремния поврат в историята си. В продължение на десетилетия супермоделите на Victoria's Secret бяха въплъщение на определени  стандарти за женственост и хубост.

Високи, слаби и секси – това беше мотото на марката, до момента в който Съединени американски щати не се изправиха пред дълбоки спорове и не се появиха придвижвания като #MeToo и Time's Up. С днешна дата обаче от марката желаят да предефинира понятието „ секси “ и недвусмислено да покажат, че дами с наднормено тегло, както и дами, които са родили, могат да наподобяват по също толкоз замайващ метод, колкото и девойките, които сме привикнали да виждаме по кориците. Тежките крила, както и неуместно скъпият сутиен Fantasy Bra, който се основава от скъпоценни камъни, остават в историята.
               

„ Знам, че трябваше да променим посоката доста от дълго време, само че нямахме нужния надзор над компанията. Сега обаче смяната се случва и са подхванати още стъпки, с които да подсигуряваме, че потребителите ни ще се усещат приобщени. Трябва да го създадем, би трябвало да се разделим с ореола си за съвършенство в името на идващото потомство “, съобщи изобретателният шеф на Victoria's Secret Раул Мартинес пред „ Ню Йорк Таймс “.

Мартин Уотърс, който беше назначен за основен изпълнителен шеф през февруари, съобщи: „ Трябва да спрем да се влияем от това какво желаят мъжете и да обърнем внимание на това какво харесва на дамите. “

Идеята за Victoria's Secret се ражда в средата на 70-те години, когато студентът от Станфорд Рой Реймънд влиза в един повсеместен магазин, с цел да купи долни дрехи на жена си. Това, което го отблъсква, са нощници с щампи на цветя и продавачки, които го карат да се усеща неловко. Реймънд вижда в казуса златна опция – да сътвори магазин за долни дрехи, предопределен да накара мъжете, пазаруващи там, да се усещат комфортно. Нещо обаче в проекта му се пропуква и води постепенно, само че сигурно към фалит. Тогава през 1982 година милиардерът Лесли Х. Уекснър купува Victoria's Secret и го трансформира във феномен, който последователно оформя публичното виждане за женската  красота. Нататък е ясно – дамите пазарят, до момента в който мъжете се взират в каталога.

И въпреки бъдещето на марката с богата история да наподобява неразбираемо, следва да бъдат изнесени на челен план теми, които дълго време стоят в запас, а това постоянно вещае смислени диалози и многообразие от отзиви. Тази година да вземем за пример Victoria's Secret за първи път представи кампания за Деня на майката с бременна манекенка и в бъдеще ще предлага сутиени за кърмещи майки – нещо, което марката в никакъв случай не е правила до момента. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР